sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Psophocarpus tetragonolobus

                                      

                              Psophocarpus tetragonolobus

Denumire populara: -winged bean(fasole aripata) sau mazare patrata, asparagus pea

-pastaile si boabele fierte au gust de ciuperci
-frunzele si tulpinile= nutret de calitate
-tuberculi sunt bogati in amidon


Origine.

          Indonezia .Este o planta cataratoare tropicala cu frunze trifoliate cu flori albastre sau rosii.
Pastaia de 6-9cm lungime cu 4 aripi (muchii)cu marginea dintata.
Cand pastaile ajung la maturitate, ele devin maro si se deschid si pocnesc eliberand semintele.
Frunzele, florile si tuberculii sunt de asemenea comestibili.Lastarii tineri si frunzele pot fi consumate ca si legume.
        Florile se folosesc pentru a da culoare orezului in mancaruri si la produsele de patiserie.
        In Surinam, Thempeh si tofu sunt facute din mazare patrata.


                  


                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu